Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ

Η Jesuit Refugee Service (JRS) είναι ένας διεθνής καθολικός οργανισμός με αποστολή να συνοδεύει, να εξυπηρετεί και να συνηγορεί υπέρ των προσφύγων και άλλων βιαίως εκτοπισμένων ατόμων από τον τόπο τους, ώστε να μπορέσουν να θεραπευτούν, να μάθουν και να ορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.

Η JRS δραστηριοποιείται σε 56 χώρες σε όλο τον κόσμο παρέχοντας βοήθεια σε πρόσφυγες είτε σε camps είτε μέσα στον κοινωνικό ιστό, σε αιτούντες άσυλο και σε μετανάστες που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης.

Η δουλειά της JRS επικεντρώνεται σε τέσσερις προτεραιότητες κλειδιά: συμφιλίωση (με το παρελθόν και το παρόν του ατόμου), εκπαίδευση, επιβίωση και υπεράσπιση, ενώ παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη νομικής, ψυχοκοινωνικής και επείγουσας παρέμβασης.

Στην Ελλάδα η Jesuit Refugee Service ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2015 και οι δράσεις μας επικεντρώνονται στην παροχή βοήθειας σε ευάλωτους ανθρώπους. Για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων και των μεταναστών, πραγματοποιούμε δράσεις που υποστηρίζουν τα άτομα από τη πρώτη στιγμή άφιξης τους, συνοδεύοντας τους προς την επίγνωση και την πλήρη συμμετοχή τους στην νέα κοινωνία που βρίσκονται. Η JRS Ελλάδα διαχειρίζεται τρία Κέντρα στην καρδιά της Αθήνας: το Κέντρο Ημέρα για Γυναίκες, τη Hub Κοινότητα και το Κέντρο Νέων Pedro Arrupe. Επίσης υποστηρίζουμε τις αστικές γειτονιές της Αθήνας με τη διανομή προϊόντων πρώτης ανάγκης.